• BIST 95.852
  • Altın 190,976
  • Dolar 4,6622
  • Euro 5,4311
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 32 °C
  • Antalya 29 °C
  • Muğla 28 °C
  • Çanakkale 27 °C

Avrupa’nın üçte biri kadar balık tüketiyoruz

Avrupa’nın üçte biri kadar balık tüketiyoruz
DESAD tarafından dün ‘Ülkemizde neden az balık tüketiliyor?’ konulu panel düzenlendi. DESAD Yönetim Kurulu Başkanı Önen, su ürünleri tüketiminin Türkiye'de yetersiz olduğunu söyledi.

Deniz Sanayicileri Derneği (DESAD) tarafından dün ‘Ülkemizde neden az balık tüketiliyor?’ konulu panel düzenlendi.

Panelin açış konuşmasını yapan DESAD Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, su ürünleri tüketiminin Türkiye’de yetersiz olduğunu söyledi. “Türkiye’de kişi başı yıllık et tüketimi ortalama 27 kilogram, tavuk tüketimi de 23 kilogram. Ancak su ürünlerinde bu rakam 7 kilograma kadar düşüyor. Avrupa ülkelerinde ise kişi başı ortalama 22 kilogram su ürünü tüketiliyor.” dedi.

İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meriç Albay da Türkiye’deki su ürünlerinin çeşitliliğinin fazla olduğunu ifade etti. En çok balık tüketen bölgenin Karadeniz olduğunu anlatarak, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ise en az tüketen bölge olarak öne çıktığını kaydetti.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Aslı Toprak
10 Aralık 2012 Pazartesi 09:33
Bence bu şartlarda çok bile
Kayıdışılığın,mafyavari esnaf yapısının,denetimsizliğin,kuralsızlığın,sektör temsilcilerinin madde bağımlılıklarının zirvede olduğu bu sektörde kişi başı 7 kg balık bence iyi.Yukarıdaki şartları değiştirin tüketim artsın.
85.105.201.228
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48 | Faks : 0212 293 75 49 | Haber Scripti: CM Bilişim