• BIST 87.143
  • Altın 219,609
  • Dolar 5,8507
  • Euro 6,6489
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 25 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

Balığı sevdirirsek Avrupa lideriyiz

Balığı sevdirirsek Avrupa lideriyiz
Dünyada yılda toplam 40 milyon ton olan balık üretimin 2 bin tonunun Türkiye'deki üretim çiftliklerinde gerçekleştiren Pınar Deniz Ürünleri hedef büyüttü.
Balığı sevdirirsek Avrupa lideri oluruz
 
Dünyada yılda toplam 40 milyon ton olan balık üretimin 2 bin tonunun Türkiye'deki üretim çiftliklerinde gerçekleştiren Pınar Deniz Ürünleri hedef büyüttü.
Kültür balıkçılığında büyük ilerlemeler kaydeden Pınar, Türkiye'de balığı sevdirmek için yeni ürünlerini piyasaya sürdü. İzmir'in Ildırı Köyü'ndeki Türkiye'nin en büyük balık üretim çifliğinde bir basın toplantısı düzenleyen Yaşar Holding Gıda Grubu Başkan Yardımcısı Hasan Girenes Yunanistan'dan sonra Türkiye'nin balık üretiminde Avrupa'da ikinci sırada olduğunu belirterek, önümüzdeki beş yılda Avrupa'da ilk sırada olan Yunanistan'ı geçmeyi hedeflediklerini söyledi. Türkiye'deki balık tüketiminin Avrupa ülkelerinin yarısı kadar bile olmadığını belirten Girenes, 'Yunanistan'da 1990'dan 2000 yıllına kadar kültür balıkçılığında büyük gelişmeler oldu ve yılık üretimini 100 bin tona çıkardı. Türkiye'de iç tüketim kısıtlı. Kültür balıkçılığına destek yok. Buna rağmen Yunanistan'dan sonra ikinci olan ülke Türkiye' diye konuştu.İhracatta İtalya ve İspanya'nın yoğun tabepleri olduğunu belirten Girenes, 'Türkiye'nin balık ihracatı yılda 155 milyon doları buluyor. Biz, Pınar olarak bu ülkelerden teşekkür mektupları alıyoruz. Şimdi hedefimiz Avrupa'da ilk sırada yer alan Yunanistan'ı beş yılda geçmek' dedi. Türkiye'de balık tüketiminin artıramadıklarından yakınan Girenes, balığı sevdirmek için büyükşehirlerde marketler açtıklarını, buralarda yeni ürünlerini piyasaya sürdüklerini de açıkladı. Girenes 'Balık marketlerin sayısını arttıracağız. İzmir Ildırı Köyü'ndeki 240 havuzumuzla yılda 2 bin ton yani 15 milyon adet balık yetiştiriyoruz. Buna rağmen Türkiye'deki balık tüketimi Avrupa'nın yarısı kadar. Amacımız Türk halkına balığı sevdirmek. Üretimin yüzde 50'sini ihraç ediyoruz. Midye ve diğer deniz ürünlerinde yetiştirmeyi sürdürüyoruz' diye konuştu.(AKŞAM GAZETESİ/AKAli OKTAY-Devrim TOSUNOĞLU)
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48 | Faks : 0212 293 75 49 | Haber Scripti: CM Bilişim