• BIST 95.057
  • Altın 192,277
  • Dolar 4,7244
  • Euro 5,4834
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 18 °C

Balık eklem iltihaplarına da iyi geliyor

Balık eklem iltihaplarına da iyi geliyor
Haftada en az bir kez somon ya da uskumru gibi yağlı bir balık yemenin, eklem iltihabı riskini önemli oranda azalttığı belirlendi.

Haftada en az bir kez somon ya da uskumru gibi yağlı bir balık yemenin, eklem iltihabı riskini önemli oranda azalttığı belirlendi.

"Annals of the Rheumatic Diseases" dergisinin son sayısında yayımlanan çalışmaya göre, Omega-3 açısından zengin bir beslenme biçimi, kalp ve beyni korumanın yanı sıra vücutta enfeksiyon oluşumunu da engelliyor.

İsveç'te yaklaşık 32 bin kadının katılımıyla 10 yıl süren araştırmada, haftada bir kez ringa, uskumru, sardalya, somon, ala balık ya da tonbalığı gibi yağlı birbalık türünü tüketenlerde eklem iltihabı riskinin yüzde 35 azaldığı ortaya çıkarıldı.

Eklem iltihabı riski, haftada iki ya da daha fazla kez balık yiyenlerde ise yüzde 50'den fazla azalıyor. 

Romatoid artrit olarak da bilinen eklem iltihabı, bağışıklık sisteminin eklemlere saldırmasına yol açan kronik bir otoimmün bozukluk olarak tanımlanıyor. Şiddetli ağrı ve eklem aşınmasına neden olan hastalık, ciddi hareket kaybına yol açıyor. Genellikle 20-40 yaş grubunda ortaya çıkan hastalık, kadınlarda daha fazla görülüyor.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48 | Faks : 0212 293 75 49 | Haber Scripti: CM Bilişim